Lomalle lasten kanssa, Perheloma

Lomalle lasten kanssa Suomessa – mistä helppo ja mukava perheloma?

Tutustu Traveldeepin tarjoamiin hiihtolomapaketteihin 2021

Nyt kun monen kesäloma on joko alkanut tai pian alkamassa, on lapsiperheillä yhä enemmän perheen keskeistä aikaa. Haluaisitko lähteä kesällä lomalle lasten kanssa Suomessa, mutta suunnittelu tuntuu hankalalta? Ei hätää – lue vinkit helppoon ja hauskaan perhelomaan leikki-ikäisten lasten kanssa kotimaassa ja löydä paras lomakohde lasten kanssa!

 

Perheloma Suomessa minne mennä kesällä lomalle lasten kanssa muutamaksi päiväksi?

 

Kuva: Katja Lösönen/ Visit Finland

 

Kesäloma lasten kanssa herättelee yhä useamman vanhemman miettimään: mitä tehdä ja minne mennä? Etenkin leikki-ikäisten lasten kanssa on otettava huomioon monia seikkoja, kuten matkan pituus, lomakohteen sijainti ja lapsille sopivat aktiviteetit. 

Leikki-ikäisten lasten lapsiperheille soveltuu useimmiten lyhyt, noin 1-3 vuorokauden loma, jonne on mahdollisimman lyhyt matka omasta kotikaupungista. Tärkeää on myös löytää helppo ja mukava majoitus sekä aktiviteetit, jotka kiinnostavat etenkin perheen pienimpiä. Miniloma lasten kanssa on siis hyvä idea, mutta miten valita kohteiden massasta juuri omalle perheelle parhaiten soveltuva loma? Tutustu ideoihin ja lähde pienten lasten kanssa lomalle Suomessa!

 

Suomen eläintarhat tarjoavat ikimuistoisia hetkiä perheen pienimmille

 

Leikki-ikäisille lapsille on hyvä olla hauskaa tekemistä, joka ei kuitenkaan vaadi pitkäjänteistä keskittymistä tai jaksamista. Suomen eläintarhat ovat syystäkin suosittuja lomakohteita lapsiperheiden keskuudessa: niissä yhdistyvät perheen yhteinen aika, mukava tekeminen ja aktiivinen ulkoilu. 

 

Ähtärin eläintarha on klassikko, joka ei petä

 

Kuva: Ähtärin Eläinpuisto/ Facebook

 

Ähtärin Eläinpuistossa asustelee monilajinen eläinperhe: tapaa lastesi kanssa ahma, kultafasaani, isopanda, karhu, lumileopardi, villisika ja kumppanit! Ähtärin pandatalo on koko perheen yhteinen paikka, jossa lapset ja vanhemmat pääsevät katsomaan suloisia pandoja. 

Aitoja maalaiselämyksiä kokee koko perhe Ähtäri Zoo Farmilla, jossa lapset saavat hoitaa maatilan eläimiä, kuten kyyttöä, Lapin lehmää, possuja, kanoja ja lampaita. Suomenhevosen rapsuttelu ja ruohotupsujen syöttäminen vuohille ovat kokemuksia, joita pienet lapset eivät helposti unohda!

Helppo ja mukava majoitus Ähtärissä soveltuu erinomaisesti pienten lasten lapsiperheille, sillä Ähtäristä löytyy mukavaan yöpymiseen useita erilaisia vaihtoehtoja, joista jokainen perhe löytää varmasti itselleen sopivimman. Visit Ähtäristä löydät kätevästi kaikenlaiset Majoitukset Zoo Camping alueen yöpymisestä mökkeihin. Ähtärin mökit tarjoavat luonnon rauhaa ja paljon tilaa koko perheelle vaikkapa idyllisellä sijainnilla järven rannalla! Löydä ja varaa perheellesi mökki Ähtäristä esimerkiksi näiltä sivuilta: Booking.com – Ähtärin vuokramökit tai Gofinland.fi – Ähtäri – vuokramökit ja majoitus

Hotelli Mesikämmen eli “Luonnon oma hotelli” on majoitus varustettuna monilla mukavuuksilla, kuten kylpylällä, ravintolalla ja keilahallilla. Jos perheesi siis kaipaa mahdollisimman helppoa yöpymisvaihtoehtoa, on Hotelli Mesikämmen erinomainen vaihtoehto! Ähtärin Eläinpuiston osoite on Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri

 

Pohjoisen Ranuan eläinpuisto tarjoaa arktisia elämyksiä

 

Lapissa sijaitsevassa Ranuan eläinpuistossa asuvat monet arktiset eläimet, joihin lukeutuvat myös Suomen ainoat jääkarhut! Eläimet asuvat luonnollisessa ympäristössään pohjoisen metsän keskellä tilavissa aitauksissaan. Ympäri vuoden toimiva Ranuan eläinpuisto on ikimuistoinen kohde sekä lapsille että aikuisille. Eläinpuisto soveltuu etenkin hieman pohjoisemmassa asuville perheille, joilla on lyhyempi matka Ranuaan. 

Ranuan eläinpuistoa ympäröivät lähellä olevat Majoitus ja palvelut, joten perheloman helppous ja mukavuus on taattu. Autenttisia kokemuksia tarjoavat useat palvelut, kuten elämyksiä ja majoituksen sisältävä iglukylä Arctic Fox Igloos, jossa igluyöpymisen saa yhdistettyä mieleiseensä ohjelmaan kaikkina vuodenaikoina. Lasiseinäisen ja -kattoisen makuutilan lisäksi majoituksesta löytyy pieni keittiö, wc ja sauna. Talvisten revontulien lisäksi iglu on upea kokemus myös kesäisin, jolloin iglussa pääsee ihailemaan keskiyön aurinkoa sekä pulahtamaan virkistävälle uinnille järveen vain muutamalla askeleella. 

 

Ranuan eläinpuisto, Arctic Fox Igloos
Kuva: Arctic Fox Igloos/ Facebook

 

Ranua zoo majoitus pitää sisällään Ranuanjärven leirintäalueen, joka on erinomainen vaihtoehto perheille, joiden etsinnässä on halpa loma lasten kanssa. Edullinen ja rauhallinen majoituspaikka vesistönäkymillä on oiva majoitus leikki-ikäisten lasten lapsiperheille, sillä alueella on lapsiystävällinen hiekkaranta, trampoliini ja leikkipuisto. Minigolfrata ja vuokrattavat soutuveneet takaavat kiinnostavan tekemisen myös aikuisille. 

Toinen vaihtoehto on eläinpuiston välittömässä läheisyydessä sijaitseva Ranua Zoo Camping -alue, joka tarjoaa telttailijoille mukavuuksia keittiöstä ulkogrilliin ja pyykinpesukoneesta lasten leikkipaikkaan. Lisäksi alueen sauna on joka ilta lämmin, joten perheellä on mahdollisuus rauhoittua yhdessä illalla rentouttavissa löylyissä. 

Löydä monista vaihtoehdoista perheellesi sopivin ja koe autenttisen arktinen loma! Ranuan Eläinpuiston osoite on Rovaniementie 29, 97700 Ranua.

 

Turun Zoolandia sopii myös päiväreissuksi

 

Turun Liedossa sijaitseva Eläinmaa Zoolandia on koko perheen seikkailukohde, jossa yhdistyvät puuhapuisto, huvipuisto ja kotieläinpiha. Monipuolinen Zoolandia tarjoaa elämyksiä koko päiväksi: Zoolandian puuha-aktiviteetit ja huvipuistolaitteet tarjoavat hauskaa tekemistä kaikenikäisille lapsille, minkä lisäksi kaikki puiston toiminta sekä eläimet kuuluvat sisäänpääsylippuun. 

Zoolandian kotieläinpihassa asustelevat Davidinhirvi, alpakka, poro, suomenlammas, emu, riikinkukko ja monet muut eläinystävät! Puuhaa löytyy kasapäin sisätiloissa olevasta suuresta pomppulinnasta ulkona oleviin seikkailuihin ja laitteisiin, joihin kuuluvat muun muassa labyrintti, karusellit, huvipuistolaitteet ja sähköautot. Puuhapuistossa on tarjolla myös perheen yhteisiä aktiviteetteja, kuten veneilyä, ongintaa ja jousiammuntaa. Tutustu Zoolandian laajaan valikoimaan tekemistä: Zoolandia – Puuha ja eläimet

Jos perheesi sattuu asumaan tunnin tai parin päässä Zoolandiasta, soveltuu puuhapuisto erinomaisesti myös päivämatkan kohteeksi. Jos perheesi matkustaa hieman kauempaa, ovat hyvät majoitusvaihtoehdot lähellä. Edullinen perheloma onnistuu lompakkoystävällisissä yöpymiskohteissa, joihin kuuluvat Zoo-hostelli ja leirintäalue. Jos perheesi majoitustoive on vuokramökki, Turku tarjoaa hyvät puitteet myös siihen. Turun vuokramökit löydät ja varaat Ähtärin mökkien tavoin esimerkiksi sivustojen Booking.com ja Gofinland.fi (esim. Vuokramökit Turun saaristossa) avulla. Zoolandian osoite on Eläintarhantie 51, 21360 Lieto as.

Leikki-ikäiset lapset viihtyvät usein eläinten parissa, joten eläinpuistojen ohella erinomainen vaihtoehto lomalle lasten kanssa on maatilamatkailu, joka tarjoaa elämyksiä sekä lapsille että aikuisille. Tutustu maatilamatkailua käsittelevään blogiartikkeliimme ja poimi vinkit helppoon ja mukavaan maatilamatkailuun leikki-ikäisten lasten kanssa: Maatilamatkailu on rento tapa lomailla koko perheen kesken lasten kanssa

 

Lapsiperheen rantaloma Suomi on täynnä lapsiystävällisiä rantoja, jotka soveltuvat lomalle lasten kanssa

 

Rantaloma, Lomalle lasten kanssa
Kuva: Joseph Elfatti/ Visit Finland

 

Yyteri huokuu eksotiikkaa: nauti merestä, hiekkarannasta ja kylpylästä

 

Yyteri Beach Lomakeskus sijaitsee Porissa keskellä Yyterin idyllistä dyynimaisemaa, jossa perheesi voi todella nauttia kesän auringosta, upeasta hiekkarannasta ja meren aalloista. Yyterin rannalla saat kokea luksusta ja eksotiikkaa koti-Suomessa! Runsaan hiekkarannan lisäksi Yyteristä löytyy myös ympärivuotisesti palveleva Kylpylä Merenneito

Yyteri Beach Lomakeskus tarjoaa perheystävällisiä majoitusvaihtoehtoja laidasta laitaan: valikoimasta löytyy muun muassa luksus-tunnelmaa henkiviä kelluvia huviloita, kodikkaita pikkumökkejä, hemmotteluun suunniteltuja moderneja hirsimökkejä ja asuntovaunupaikkoja edullisempaan majoitukseen. Yyteri Beach Lomakeskuksen osoite on Hiekkarannantie 189, 28800 Pori

 

Yyteri, Lomalle lasten kanssa
Yyteri. Kuva: Visit Finland

 

Kalajoen hiekkasärkät kutsuvat lomalle lasten kanssa seikkailemaan 

 

Kalajoki on mitä erinomaisin kohde leikki-ikäisten lasten kanssa matkustaville perheille! Kalajoelta löytyvät monipuoliset puitteet perhelomalle: Kotieläinpiha HuliVilissä pääsee koko perhe rapsuttelemaan eläimiä, SuperParkissa kaikenikäiset lapset pääsevät seikkailemaan ja Kalajoen kauniissa luonnossa nauttivat lomasta sekä lapset että aikuiset. 

Lisää tietoa voit etsiä sivustolta Visit Kalajoki, josta löydät kattavan esittelyn Kalajoen monipuolisesta tarjonnasta. Lähde lomalle lasten kanssa Kalajoen seikkailuihin!

 

Oulun Nallikari ja Hailuoto puhuttelevat kauniilla hiekkarannoillaan

 

Kivenheiton päässä Oulun keskustasta sijaitseva Nallikari Lomakylä on ympäri vuoden toimiva lomakeskus aivan Nallikarin hiekkarannan vieressä. Meren rannalla koko perhe nauttii rauhasta, rennosta tunnelmasta ja tasokkaasta majoituksesta kauniin suomalaisen luonnon keskellä. 

Ympärivuotisiin majoitustiloihin kuuluvat 24 korkeatasoista villaa, 28 lomamökkiä sekä matkailuajoneuvoalue, joten perheesi mukava lomailu ja yöpyminen on taattu. Kesällä matkailijat pääsevät majoittumaan myös uusiin kesämökkeihin tai isolle teltta-alueelle, josta löytyvät huoltorakennukset, sauna- ja kokoustilat sekä ravintola. 

Nallikarista löytyy Kesätekemistä koko perheelle, ja lomakeskus soveltuu erinomaisesti leikki-ikäisille lapsille, jotka viihtyvät muun muassa useilla leikkipaikoilla, kylpylä Edenissä sekä lasten huvipuisto Vauhtipuistossa. Nallikari on koko perheen lomakeskus, jossa viihtyvät kaikenikäiset matkailijat. Nallikari Lomakylän osoite on Nallikari Lomakylä, Leiritie 10, 90510 Oulu

Toinen Oulussa sijaitseva lapsiystävällinen matkakohde on Hailuoto, joka on kesäisin tunnettu upeista hiekkarannoistaan ja aurinkoisista kesäpäivistä. Hailuodossa koko perhe voi nauttia lomasta esimerkiksi mökkeilyn, veneilyn ja kalastuksen parissa. 

 

Nallikari. Kuva: Konfu/ Creative Commons

 

Etelä-Suomen uimarannat, jotka sopivat lomalle lasten kanssa

 

Jos perheesi asuu pääkaupunkiseudulla eikä tahdo lähteä sieltä kauas lomalle lasten kanssa, lapsiystävällisiä rantoja löytyy onneksi myös Helsingistä! Lomalle ei tarvitse lähteä kauas: esimerkiksi Aurinkoniemen ranta, Hietalahden ranta ja Hietsu ovat suosittuja rantoja Helsingissä, joihin lapsiperheet voivat lähteä viettämään aurinkoista kesäpäivää. 

Lisäksi meren rannalla sijaitseva, Suomen eteläisin kaupunki Hanko on pullollaan hiekkarantaa ja hauskaa tekemistä lapsiperheille ja siten ehdottomasti tutustumisen arvoinen lomakohde etelässä asuville perheille. Lue lisää täältä: Visit Hanko

Toinen erityisesti kesällä kaunis rantakaupunki Lappeenranta sopii lapsiystävällisine rantoineen ja hauskoine aktiviteetteineen hyvin leikki-ikäisten lasten lapsiperheille. Lue lisää monipuolisen Lappeenrannan lomatarjonnasta blogiartikkelistamme Miniloma Lappeenrannassa kesällä – tekemistä, kulttuuria ja paljon rantaa

 

Vauhdikkaalle lomalle lasten kanssa – Suomen vesipuistot tarjoavat hupia lapsille

 

Suomen vesipuistot, Lomalle lasten kanssa
Kuva: Jeremiah Lawrence/ Unsplash

 

JukuPark tarjoaa seikkailuja kahdessa kaupungissa

 

Jo aiemmin mainitun Kalajoen Vesipuisto Jukuparkin vauhdikkaissa vesiliukumäissä, jännittävissä huvipuistolaitteissa, Waterplay-vesileikkimaailmassa ja suurissa altaissa viihtyy koko perhe! Lasten pitäessä hauskaa vesiaktiviteettien ja laitteiden parissa vanhemmat voivat levähtää auringonottoalueilla ja terasseilla. Kalajoen JukuParkin osoite on Jukupolku 3-5, 85100 Kalajoki

Vesipuisto JukuPark löytyy Kalajoen lisäksi myös Turusta: Turun JukuPark on monille perheille sijaintinsa puolesta Kalajokea kätevämpi. Turun vuokramökit löydät esimerkiksi täältä: Gofinland – Turku – vuokramökit ja majoitus tai erityisesti meren rannalle halutessasi aiemmin mainitulta sivulta: Vuokramökit Turun saaristossa. Turun JukuParkin osoite on Kurrapolku 1, 20320 Turku

 

Vaasan Tropiclandia – suuri vesipuisto trooppisella tunnelmalla

 

30.6.2020 avautuva kylpylä Tropiclandia sijaitsee Vaasassa. Tropiclandiasta löytyy kylpylän lisäksi laaja vesipuisto, jonka lastenaltaiden liukumäissä viihtyvät pienet lapset. Vesipuistossa pitävät hauskaa kaikenikäiset, ja esimerkiksi liukumäissä voi kokea koko perheen yhteisiä elämyksiä! Tropiclandian osoite on Kesäpolku 1, 65170 Vaasa

 

Etsinnässä vesipuisto pääkaupunkiseudulta? Vesipuisto Serena on lasten vesiparatiisi!

 

Vesipuistoon pääsee myös pääkaupunkiseudulla: Espoossa sijaitseva Vesipuisto Serena on avoinna 30.6.-10.8.2020. Serenassa on altaita ja liukumäkiä sekä sisä- että ulkotiloissa, mikä on mukava lisä kesällä lomailuun. 

Pienten lasten tarpeet on huomioitu erinomaisesta Serenassa, jossa lapset voivat tutustua veteen turvallisesti ja hauskasti Lastenmaassa ja Lastenmäissä. Vanhempien valvonnassa pienet lapset voivat pitää hauskaa myös jännittävän Aaltoaltaan matalassa päädyssä. 

Serenassa perhe voi majoittua valintansa mukaan joko lähistön hotelleissa tai mökeissä, joihin sisältyy kattavasti varustetun keittiön lisäksi HuvilacateringVesipuisto Serenan osoite on Tornimäentie 10, 02970 Espoo

 

Suomen huvipuistot ja teemapuistot seikkailuja perheen kesään

 

Suomen huvipuisot, Lomalle lasten kanssa
Kuva: Katja Lösönen/ Visit Finland

 

Onko perheesi jo käynyt Tampereen Särkänniemessä ja Helsingin Linnanmäellä niin monet kerrat, että lapset luettelevat kaikkien laitteiden nimet ulkomuistista? Jos vastaus on kieltävä, kannattaa näille klassikoiksi muodostuneille huvipuistoille antaa ilman muuta mahdollisuus! Jos taas vastaus on myöntävä ja näiden huvipuistojen kaikki nurkat on jo läpikotaisin tutkittu, voi alla olevista ideoista olla perheellesi iloa. 

 

Lasten Puuhamaa – huvipuisto ja vesipuisto on täydellinen kombo lomalle lasten kanssa

 

Haluaisivatko lapsesi sekä vesipuistoon että huvipuistoon? Siinä tapauksessa Janakkalassa sijaitseva Puuhamaa kutsuu! Puuhamaan kesä on alkanut, joten nyt voit suunnata lomalle lasten kanssa seikkailuja jahtaamaan! Puuhamaa on erinomainen vaihtoehto leikki-ikäisille lapsille, jotka eivät vielä pääsee isojen huvipuistojen kaikkiin laitteisiin. Löydä Puuhamaan sivuilta perheellesi sopiva Majoitus tai katso läpi Gofinlandin sivuilta vuokramökit JanakkalassaPuuhamaan osoite on Vähikkäläntie 11, 12400 Tervakoski

 

Herra Hakkaraisen talo on lasten leikkiparatiisi kirjojen kansien sisällä

 

Herra Hakkaraisen talo sijaitsee Sastamalan Vammalassa Pirkanmaalla. Rakastetun Mauri Kunnaksen useisiin kirjoihin perustuva toiminnallinen näyttely on hauska sukellus tarinoiden sisälle. Herra Hakkaraisen talosta löytyy paljon tutkiskeltavaa seikkailunmielisille leikki-ikäisille lapsille. 

Pienet lapset saavat muun muassa tavata unissakävelevän Herra Hakkaraisen sekä leikkiä talon neljässä erilaisessa toiminnallisessa huoneessa. Kotia voi leikkiä Herra Hakkaraisen kodissa, seikkailemaan pääsee Artturin ritarien salissa miekkailun ja liukumäkien parissa, avaruuslennolle voi lähteä Avaruudessa ja 1800-luvun kaupungissa leikkimään voi mennä sekatavarakauppaan ja suutariin. Herra Hakkaraisen talon osoite on Marttilankatu 10, 38200 Sastamala, Vammala

 

Nokkakiven huvipuisto Laukaassa – amerikkalaista huvipuistotunnelmaa

 

Nokkakiven huvipuisto, Suomen huvipuistot, Lomalle lasten kanssa
Kuva: Nokkakiven huvipuisto

 

Jyväskylän vieressä Laukaan Lievestuoreella sijaitseva Nokkakiven huvipuisto on täynnä hauskaa tekemistä monen ikäisille lapsille. Leikki-ikäiset lapset pääsevät yksin lähes kaikkiin lasten laitteisiin ja huoltajan seurassa myös isompiin lasten laitteisiin. Majoitus puiston lähellä onnistuu useissa paikoissa, joten yöpyminen loman aikana on helppoa. Nokkakiven huvipuiston osoite on Ruuhimäentie 3, 41400 Lievestuore

 

Muumimaailma on leikki-ikäisten lasten satumaailma

 

Muumimaailma
Kuva: Moon World/ Moomin World/ Visit Finland

 

Naantalissa sijaitseva Muumimaailma on elämyksellinen kokemus leikki-ikäisille lapsille huolimatta siitä, ovatko lapset tutustuneet Tove Janssonin ihastuttaviin kirjoihin ja niistä tehtyyn ohjelmaan vai eivät. Muumimaailma on edullinen perheloma, joka tarjoaa lapsille unohtumattomia muistoja ja perheelle tunnelmallista yhteistä aikaa. 

Muumimaailmassa perheen pienokaiset pääsevät tutustumaan Muumilaakson lämminhenkisiin asukkaisiin. Löydä Majoitus Naantalista – Booking com ja lähde koko perheen seikkailulle Muumimaailmaan! Muumimaailman osoite on Kaivokatu 5, 21101 Naantali.

 

Visulahti – vesipuisto ja leikkipuisto tarjoavat ikimuistoisia seikkailuja pienille

 

Mikkelin Visulahti on erinomainen seikkailupaikka perheen pienille hurjapäille! Vesipuistoa ja seikkailua löytyy kaiken ikäisille Dinosauriasta, ja liikunnallinen sisäleikkipuisto Hyperdino on tarkoitettu nimenomaan pienille lapsille. Hyperdinon suositusikä on 4-12 vuotta, mutta myös pienemmät lapset pääsevät seikkailuihin mukaan aikuisen seurassa. 

Majoituksen saat varattua helposti joko Visulahden sivuilta tai esimerkiksi Gofinlandin sivuilta täältä: Mikkeli majoitusVisulahden osoite on Visulahdentie 1, 50180 Mikkeli

 

Joko innostuit lähtemään perheen kesken lomalle lasten kanssa? Valitse kotimaan runsaasta lapsiystävällisestä matkatarjonnasta juuri teidän perheellenne paras kohde ja lähde viettämään helppoa, hauskaa ja mukavaa perhelomaa!

Artikkelikuva: Irina Murza/ Unsplash