loma kahdelle Suomessa

Romanttinen loma Suomessa – valmiit lomapaketit ja lomavinkit

Romanttinen loma Suomessa on pariskunnille helppo tapa irtautua arjesta kesän keskellä! Etsitkö täydellistä yllätyslahjaa, vuosipäivähemmottelua  tai vaikkapa häämatkaa? Suomi on siitä upea maa, että se tarjoaa erilaisia ympäristöjä lomalle laidasta laitaan. Sopisiko juuri teille parhaiten hempeä romanttinen loma kahdelle, rentouttava viikonloppuloma vai aktiivinen luontoloma? Kaunis kotimaa tarjoaa puitteet näihin kaikkiin!

Tutustu Traveldeepin tarjoamiin romanttisiin lomapaketteihin

Sydämeni on sinun

2 yötä · kahdelle · Mikkeli · Rantasalmi

Romanttinen miniloma kahdelle

Hinta: alk. 1090 € / 2 hlö / 2 vrk

Ajankohta: ympäri vuoden

Tertin Kartanon lounas, tunnelmallinen Järvikylpylä, viinimaistelu, kaksi romanttista illallista, nuotioretki ja ruusukylpy kauniin sviittiinne poreammeessa. Huoneessa odottaa ruusu, suklaata sekä kortti halutulla tervehdyksellä.

Liikkuminen: auto, Helsinki – 320 km

Saimaan sylissä

2 yötä · kahdelle · Mikkeli · Rantasalmi

Romanttinen miniloma kahdelle

Hinta: alk. 1290 € / 2 henkilöä / 2 vrk

Ajankohta: ympäri vuoden

Tertin Kartanon lounas, tunnelmallinen Järvikylpylä, viinimaistelu, kaksi romanttista illallista, nuotioretki ja majoitus Saimaan vesissä kelluvassa HouseBoatissa. Majoituspaikassa odottaa kuohuviinipullo, Kultasuklaan käsintehtyä suklaata sekä kortti halutulla tervehdyksellä.

Liikkuminen: auto, Helsinki – 320 km

Kymijoen suudelma Villassa

1 yö · kahdelle · Kotka

Romanttinen miniloma kahdelle

Hinta: 498 € / 2 hlö / 1 vrk

Ajankohta: syyskuu – toukokuu

Kaunis huvila Kymijoen rannalla poreammeella, loimulohi-illallinen, tynnyrisauna Koskikylpylässä, aamupala. Äärimmäisen helppo. Lähde töistä lounaan jälkeen ja tule takaisin seuraavan päivän lounaaseen mennessä.

Liikkuminen: auto, Helsinki – 140 km

Kymijoen suudelma Aurorassa

1 yö · kahdelle · Kotka

Romanttinen miniloma kahdelle

Hinta: 690 € / 2 hlö / 1 vrk

Ajankohta: syyskuu – toukokuu

Romanttinen maisemahytti Kymijoen rannalla, isännän loimulohi-illallinen, tynnyrisauna ja palju Koskikylpylässä, aamupala. Äärimmäisen helppo. Lähde töistä lounaan jälkeen ja tule takaisin seuraavan päivän lounaaseen mennessä.

Liikkuminen: auto, Helsinki – 140 km

loma kahdelle
Kuva: Clarisse Meyer/ Unsplash

 

Romanttinen loma kahdelle – kaksi perinteistä rakkauden kaupunkia

 

Romanttinen loma kahdelle Suomessa tuo mukanaan romanttista tunnelmaa ja luksuksen tuntua! Suomi on täynnä autenttisia kohteita, joiden viehättävä miljöö ja ystävällinen palvelu vievät romanttisen loman uudelle tasolle. Historialliset kaupungit Turku ja Porvoo ovat klassisia lomakaupunkeja, jotka eivät petä. Näiden kaupunkien vivahteikas historia ja vanhan ajan tuntu yhdistettynä kiinnostavaan tekemiseen ja kauniisiin maisemiin tekevät lomasta intiimin, tunnelmallisen ja ikimuistoisen. 

 

KAUNIS TURKU JA SEN KUTSUVA HISTORIA

 

Tunnelmallinen Turku on loistava lomakohde, jos romanttinen loma kahden kesken houkuttelee! Jo kaupungin tunnelmallinen miljöö ja kauniit rakennukset johdattelevat nopeasti romantiikan makuun. Historiallisesta kaupungista löytyy perinteisiä “must-see” -kohteita, kuten Aurajoki, Turun linna, Turun tuomiokirkko sekä Gamla Åbo. 

Mikäli nämä klassikot ovat jo tuttuja tai kaipaatte nähtävyyksien sijaan yksityisyyttä, kannattaa kokea kaupunki eri kuvakulmasta. Tähän sopii mainiosti piknik-venevuokraamo Låna Turku, jonka tarjonnasta löytyy romanttiseen lomaan täydellisesti räätälöity pariskunnan iltaretki. Låna on uudenlainen tapa kokea kaupunki myös niille, joille Turun jokainen kolkka on jo ennestään tuttu. Lånan veneet toimivat sähkömoottorilla eivätkä tuota lainkaan päästöjä, joten piknik-veneellä seilailu pitkin Aurajokea on myös ympäristöystävällistä. 

Taiteen ystäville täydellinen kohde on Turun taidemuseo, jonka näyttelyt johdattelevat taiteen pariin tunnetuista klassikoista tuoreimpaan nykytaiteeseen. Yksi Suomen kattavimmista taidekokoelmista pitää sisällään reilut 7600 teosta, joita pääsee ihastelemaan vaihtuvissa näyttelyissä. Museon Graniittilinna on jo itsessään nähtävyys, ja tätä kansallisromanttista maamerkkiä kannattaa kaupunkikuvan lisäksi tarkastella myös lähietäisyydeltä museokäynnin yhteydessä. 

Yksi Turun ainutlaatuisimmista ja mielenkiintoisimmista hotelleista on kaupungin ytimessä sijaitseva Park Hotel. Yli sata vuotta vanha jugend-tyylinen hotellirakennus on pieni ja hurmaava, ja paikasta ainutlaatuisen tekevät ulkoasun lisäksi myös kodikas tunnelma ja vieraanvarainen palvelu. Park Hotel on tunnelmallinen paikka, jossa jokaisen hotellihuoneen sisustus on suunniteltu yksilöllisesti. Upea sijainti puiston vieressä ja keskustan välittömässä läheisyydessä kruunaa ihanan majoituksen! 

 

ROMANTTINEN LOMA PORVOON VANHASSA KAUPUNGISSA

 

Mukulakivien kopinaa kenkien alla, aurinkoinen kesäpäivä, pikkuputiikit ja hurmaavat kahvilat – tältä kuulostaa päivä Porvoon vanhan kaupungin tunnelmassa! Porvoon vanha kaupunki on kauneimmillaan kesällä, jolloin myös kiertely ulkona lämpimässä kelissä on mukavinta. Vanhassa Porvoossa on ihasteltavaa aina värikkäistä puutaloista Kansalliseen kaupunkipuistoon ja kauniisiin jokimaisemiin. 

Porvoon vanhassa kaupungissa kannattaa spontaanin kiertelyn ohessa piipahtaa ainakin Brunbergin suklaapuodissa sekä kotimaisten kädentaitajien koriste- ja taide-esineitä myyvässä Fantasia Arts & Crafts -putiikissa. Tunnelmallisia pikkupuoteja ja -putiikkeja löytyy pitkin vanhaa kaupunkia – paras tapa kokea historiallinen kaupunginosa onkin kävellä rauhass kapeita mukulakivikatuja pitkin ja pysähtyä putiikkiin kerrallaan tietämättä, mitä sen sisältä paljastuu. 

Romanttiseen lomaan kuuluu olennaisesti hyvä ruoka oikeassa tunnelmassa nautittuna. Vanha Porvoo tarjoaa ihanat puitteet autenttiseen ja romanttiseen ruokailuun. Vanhan kaupungin ytimessä sijaitseva À la carte ja tapasravintola El Patio henkii espanjalaista tunnelmaa, josta voi nauttia joko romanttisessa 1800-luvun puutalossa tai kauniin kesäpäivän helliessä sisäpihan idyllisellä terassilla hopeapajujen suojassa. Täydellisessä miljöössä, tunnelmassa ja seurassa nautitte romanttisen À la carte -illallisen espanjalaisella viinillä viimeisteltynä. 

Vanhan Porvoon ainutlaatuisesta miljööstä ja tunnelmasta saa nautittua täysillä myös Gabriel 1763 -ravintolassa, joka toimii raatihuoneen torin laidalle rakennetussa 1700-luvun Porvoon pormestarin Gabriel Hagertin kauniissa kivitalossa. Kesäterassilla romanttisiin hetkiin johdattelevat eteläeurooppalainen tunnelma, hyvä viini ja laadukas ruoka. Löydä juuri teille parhaiten soveltuva ravintola Vanhasta Porvoosta täältä ja suunnittele ihana romanttinen loma Suomessa

 

loma kahdelle Suomessa
Kuva: Julia Kivelä/ Visit Finland

 

Etsinnässä jotain aktiivisempaa? Romanttinen loma vie luontoon

 

Jos perinteikäs romantiikka on jo nähty tai ei ole teidän juttunne, on kotimaa täynnä muita vaihtoehtoja. Suomen kaunis luonto on erinomainen tapa viettää kaivattua kahdenkeskistä aikaa. Jos pidätte aktiivisesta yhdessä tekemisestä, luontokohteista ja vähemmän perinteisestä lomailusta, on aktiivinen loma kahdelle oikea ratkaisu juuri teille! 

Seikkailuntäyteinen luontoloma onnistuu erinomaisesti Turun lähistöllä sijaitsevassa Kemiönsaaressa. Kaikkina vuodenaikoina avoinna oleva meren ympäröimä, historiallinen ympäristö koostuu peräti 3000 saaresta ja luodosta. Kemiönsaaressa pääsette seikkailemaan yhdessä Rannikkoreittiä pitkin pyöräillen sekä useita nähtävyyksiä tutkien. Nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Bengtskärin majakka, Örön linnakesaari, Söderlångvikin kartano sekä saaristokylät Rosala ja Hiittinen. Aktiviteetit eivät lopu Kemiönsaaressa kesken: nähtävyydet, Rosalan Viikinkipäivät ja liikkuminen kauniissa luonnossa pitävät teidät kiireisinä koko loman ajan.

Kemiönsaareen kannattaa jäädä myös yöksi tai vaikka pariksi! Ihanan majoituksen Suomen kauneimmassa saaristossa tarjoaa kylpylähotelli Kasnäs, jossa kelpaa rentoutua aktiivisen päivän päätteeksi. Luonnon läheisyyttä kaipaaville erinomainen vaihtoehto majoittumiseen on Söderlångvikin kartano, jonka ihanat villat tarjoavat luontoa parhaimmillaan huikeasta merimaisemasta omenatarhoihin ja romanttisiin puistopolkuihin. 

Saimaa Geoparkin kohteet kuljettavat luontoseikkailujen pariin ja pitävät kiireisinä koko päivän! Koskinäytökset eivät valitettavasti tällä hetkellä ole toiminnassa, mutta Saimaan kaunista luontoa kannattaa mennä katsomaan Geoparkin geologisia reittejä ja polkuja pitkin. Jos vierailette Imatran Geopark-kohteissa tutkimassa Vallinkosken kulttuurimaisemaa ja Hiidenkirnuja, löytyy majoitukseen kiinnostava hotelli pidempään matkaileville: Imatran kansallismaisemiin vie Scandic Imatran Valtionhotelli, jonka linnamainen ulkonäkö ja monipuoliset palvelut takaavat kiinnostavan luontoloman kaupungin parhaalla paikalla Imatran keskustassa kosken kupeessa.

Muita kiinnostavia ideoita helppoon ja hauskaan luontolomaan pariskunnille ovat muun muassa pyörien vuokraus, melonta, veneretket ja yöpyminen Suomen lukuisissa saaristoissa, Suomen kauniit luontopolut sekä upeat kansallispuistot, joita löydät esimerkiksi täältä. Luontoloma kahdelle on täydellinen tapa saada ajatukset pois arjen kiireistä ja ottaa kaikki ilo irti Suomen luonnosta ja kesästä! 

 

loma kahdelle Suomessa
Kuva: Emilia Hoisko Photography/ Visit Finland

 

Rentouttava loma kahdelle – kylpylähotelli toimii aina

 

Jos täydellinen loma kahdelle tarkoittaa teille ennen kaikkea yhdessä oloa, saattaa matkan kohteeksi riittää pelkkä hurmaava majoitus, jossa voitte nauttia toistenne seurasta arjen kiireiltä piilossa. Tähän päälle vielä pientä hemmottelua, ja unohtumaton romanttinen loma Suomessa on taattu! Kylpylähotelli on hyvä kohde lyhyelle lomalle vaikkapa viikonlopuksi, jos pariskunnan kesälomat eivät satu päällekkäin.

Viikonloppuloma kahdelle onkin erinomainen ajatus, jos molempien elämä on hektistä ja kiireistä, ja haluatte täyden ja tehokkaan hermoloman. Kylpylähotellien lisäksi inspiraatiota rentouttavan viikonloppuloman viettoon löydät esimerkiksi näistä Momondon ideoista: Hotellihuone poreammeella Suomessa: 9 kohdetta ja Hotellihuone saunalla – 8 ihanaa kohdetta.

Perille.fi-matkalippupalvelun avulla löydät parhaan matkan suosikkikohteellesi ja ostat juna- tai bussilipun helposti.

Kun toiveena on hemmotteluloma kahdelle, on kylpylähotelli ehdoton ykköskohde – siinä yhdistyvät romanttinen kylpyläloma ja yhdessä rentoutuminen rauhallisessa hotellissa. Rauhoitu, pysähdy ja nauti hetkestä esimerkiksi yhdessä näistä kylpylähotelleista:

 

LÅNGVIKIN KYLPYLÄHOTELLI KIRKKONUMMELLA

 

Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä Kirkkonummen luonnonkauniissa merenrantamiljöössä sijaitseva kylpylähotelli tarjoaa kesäterasseineen, brunsseineen ja hemmottelevine kylpyläpalveluineen romanttisen ympäristön kahdenkeskiselle lomalle. Långvik toteuttaa toiveesi, jos etsit vuosipäivälahjaa, häämatkaa, yllätyslomaa tai haluat muuten vain irrottautua arjesta kumppanisi kanssa sopivan etäisyyden päässä pääkaupunkiseudulta. Jos taas suunnittelet esimerkiksi isompia vuosipäiväjuhlia tai vaikka häitä, sopivat kylpylähotellin tyylikkäät tilat erinomaisesti myös häiden ja juhlien viettoon.

Kylpylähotellin ravintola on suunniteltu rentoutumiseen ja romanttisiin hetkiin – nauti skandinaavisen keittiön herkullisista antimista tunnelmallisessa ympäristössä takkatulen äärellä. À la carte -illallisen ohella ravintolassa voi herkutella majoitukseen sisältyvän aamiaisen, rennon terassilounaan tai vaikkapa vain lasillisen parissa. 

Luksuksen tuntua lomaan tuo tietenkin ihana kylpylä, jonka höyry- ja infrapunasaunat, porealtaat, takkasyvennyksen pehmeät sohvat ja terassin divaanit takaavat täydellisen rentoutumisen. Kylpyläelämyksen kruunaavat Jacuzzi-baarin virkistävät antimet ja upeat näkymät Långvikin lahdelle. Tervetuloa rentoutumaan ja nauttimaan romantiikasta!

 

REGATTA SPA HOTEL HANKO

 

Halutessasi oikein kunnon hemmottelua ja luksus-tunnelmaa on Regatta SPA Hotel erinomainen valinta. Neljän tähden hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Hangon sydämessä meren äärellä. Hotellista on upeat näkymät merelle, kauniiseen puistoon ja viehättävälle pihalle. Tunnelmallinen kylpylähotelli on erinomainen ympäristö vaikkapa häämatkan tai vuosipäivän viettoon. Osta kumppanillesi vuosipäivälahjaksi hemmottelua esimerkiksi kylpylähotellin oman lahjakortin muodossa. 

Tässä hotellissa et ainoastaan yövy: tasokkaiden hotellihuoneiden lisäksi nautit Brasserie Regatta -ravintolan ranskalaisesta bistro-tunnelmasta hotellin lasitetulla sisäpihalla, uuden Solsidan-sushiravintolan herkullisista antimista sekä aivan meren rannalla sijaitsevan Regatta SPA -kylpylän hemmottelusta. Lue lisää Hangon ainutlaatuisesta miljööstä, romanttisista villoista ja monipuolisesta lomatarjonnasta ja suuntaa Suomen eteläisimpään kaupunkiin rentoutumaan!

 

KOLI RELAX SPA

 

Koe Koli kunnolla tässä ainutlaatuisessa maisemakylpylässä, jonne mennään pakoon kiirettä ja arkea nauttimaan hetkestä ja rauhasta. Rentoudu saunan löylyissä ja kylpylän altaiden aalloissa ja yövy kylpylän yhteydessä toimivassa Break Sokos Hotel Kolissa, joka tarjoaa kattavat majoitus- ja ravintolapalvelut. Kokemuksesta unohtumattoman tekevät ulkoilmapaljut, joista avautuvat huikeat näkymät Kolin maisemiin. 

Koli Relax Spa -kylpylässä toimii myös Kauneushoitola Edea Koli, jossa rentoudut yksin tai kaksin hieronnoissa, spa-vartalohoidoissa, kasvohoidoissa ja muissa hemmottelevissa palveluissa. Pariskunnalle erinomainen lisä on Kauneushoitolan parihuone, jossa rentoudutte yhdessä samaan aikaan vaikkapa pitkän hieronnan parissa. Varaa loma, pysähdy ja nauti maisemista ja tunnelmasta kahden kesken!

 

Teksti: Elina Immonen & Ulrika Kohvakko

Tutustu Traveldeepin tarjoamiin romanttisiin lomapaketteihin

 • Sydämeni on sinun

  2 yötä · kahdelle · Mikkeli · Rantasalmi

  Romanttinen miniloma kahdelle

  Hinta: alk. 1090 € / 2 hlö / 2 vrk

  Ajankohta: ympäri vuoden

  Tertin Kartanon lounas, tunnelmallinen Järvikylpylä, viinimaistelu, kaksi romanttista illallista, nuotioretki ja ruusukylpy kauniin sviittiinne poreammeessa. Huoneessa odottaa ruusu, suklaata sekä kortti halutulla tervehdyksellä.

  Liikkuminen: auto, Helsinki – 320 km

 • Saimaan sylissä

  2 yötä · kahdelle · Mikkeli · Rantasalmi

  Romanttinen miniloma kahdelle

  Hinta: alk. 1290 € / 2 henkilöä / 2 vrk

  Ajankohta: ympäri vuoden

  Tertin Kartanon lounas, tunnelmallinen Järvikylpylä, viinimaistelu, kaksi romanttista illallista, nuotioretki ja majoitus Saimaan vesissä kelluvassa HouseBoatissa. Majoituspaikassa odottaa kuohuviinipullo, Kultasuklaan käsintehtyä suklaata sekä kortti halutulla tervehdyksellä.

  Liikkuminen: auto, Helsinki – 320 km

 • Kymijoen suudelma Villassa

  1 yö · kahdelle · Kotka

  Romanttinen miniloma kahdelle

  Hinta: 498 € / 2 hlö / 1 vrk

  Ajankohta: syyskuu – toukokuu

  Kaunis huvila Kymijoen rannalla poreammeella, loimulohi-illallinen, tynnyrisauna Koskikylpylässä, aamupala. Äärimmäisen helppo. Lähde töistä lounaan jälkeen ja tule takaisin seuraavan päivän lounaaseen mennessä.

  Liikkuminen: auto, Helsinki – 140 km

 • Kymijoen suudelma Aurorassa

  1 yö · kahdelle · Kotka

  Romanttinen miniloma kahdelle

  Hinta: 690 € / 2 hlö / 1 vrk

  Ajankohta: syyskuu – toukokuu

  Romanttinen maisemahytti Kymijoen rannalla, isännän loimulohi-illallinen, tynnyrisauna ja palju Koskikylpylässä, aamupala. Äärimmäisen helppo. Lähde töistä lounaan jälkeen ja tule takaisin seuraavan päivän lounaaseen mennessä.

  Liikkuminen: auto, Helsinki – 140 km