Maatilaloma perheille Suomessa – rapsuta eläimiä ja rentoudu luonnossa

Rentouttava maatilamatkailu sopii etenkin leikki-ikäisten lasten lapsiperheille. Varsinkin lapset rakastavat maatilan eläinten rapsuttamista ja aktiivista temmellystä luonnossa, jonka kauneudesta ja rauhasta voivat täydellä teholla nauttia myös vanhemmat. 

Kiinnostaisiko perheen yhteinen matka maatilalle? Lue vinkit hauskaan maatilamatkailuun: helppo majoitus lasten kanssa matkustaessa, kiinnostavat aktiviteetit koko perheelle ja teille oikea sijainti jossain näistä upeista maatiloista luonnon keskellä – löydä juuri teidän perheelle sopiva lomakohde! 

Maatilamatkailu Etelä-Karjalassa – Tuhannen tarinan talo

Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talo on Kannuskosken kylässä sijaitseva ihana maaseutukohde, joka tarjoaa valmiita paketteja helppoon maatilamatkailuun. Kotieläinpihalle pääsee viettämään aikaa eläinten kanssa edulliseen hintaan. Tarjolla on erilaisia paketteja Majoitukseen: perheesi voi yöpyä huoneistossa, Vintti-mökillä tai mukavassa perhehuoneessa. Paketteja on 3 vuorokauden täysihoidosta 5 tai 7 vuorokauden puolihoitoon. Vaihtoehtoja on myös saunapaketteihin, ja kohteesta löytyy perinteinen savusauna unohtumattomiin saunaelämyksiin!

Maatilamatkailu Keski-Suomessa

MAATILAMATKAILU KUMPUNEN

Maatilamatkailu Kumpunen on erinomainen kohde lapsiperheille etenkin hyvien majoitusratkaisujen ansiosta. Kirrin tilalla voi majoittua päärakennuksen huoneissa tai aitassa. Mökkimajoitus on erityisen sopiva leikki-ikäisten lapsiperheille, sillä kaikissa mökeissä on 2 makuuhuonetta – lapset voivat siis hyvin nukkua päiväunensa rauhassa. Mökeissä on myös koko perheen iloksi hyvät uinti- ja saunomismahdollisuudet. 

PUROLA FARM

Purola Farm on Saarijärvellä toimiva perheyritys, joka sijaitsee keskellä idyllistä maalaismaisemaa Keski-Suomessa. Kohde tarjoaa mukavia maatilalomia perheille, majoitusta majatalosta sekä aamiaista ja illallista helpottamaan lomalla rentoutumista myös vanhemmille. 

Majatalon majoituksessa saat maalaisaamiaisen koko perheelle, ja hintaan sisältyvät aina sekä puusauna että perinteinen rantasauna. Majoitus on hyvin lapsiystävällinen, sillä 2-12-vuotiaat lapset pääsevät yöpymään Majatalossa puoleen hintaan ja alle 2-vuotiaat täysin ilmaiseksi! Jos perheen mukana matkustaa rauhallinen ja sisäsiisti lemmikki, pääsee sekin mukaan alakerran huoneisiin. Äkäsakka mahdollistaa myös monen lapsiperheen mieleen olevan mökkimajoituksen. 

Monipuolinen Ratsastus onnistuu Purola Farmin islanninhevosilla: tarjolla on muun muassa askellajitunteja, ratsastusta maastossa sekä talutusratsastusta pienemmille lapsille.

VALKEISEN LOMA 

Valkeisen loma tarjoaa perheellesi kodikasta ja mukavaa maatilamatkailua Keski-Suomen kauneimmalla maaseudulla Ähtärissä. Lapin tunnelmaa henkivä poropuisto tekee kohteesta erityisen autenttisen – poropuisto tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä sekä lapsille että aikuisille. Pihapiiristä löytyvät myös monet maatilan eläimet, joiden parissa viihtyvät varsinkin lapset!

Majoittua voit joko uudessa maalaishotellissa tai vanhan ajan tunnelmaa kaivatessasi tunnelmallisissa huoneistoissa. Myös mökkejä on yksityisempään majoitukseen tarjolla kaksi kappaletta. Kaikkiin majoitusvaihtoehtoihin sisältyy aamiainen, mikä tekee perheesi lomasta helpon ja mukavan. Tila on mahdollisimman lapsiperheystävällinen, sillä alle 5-vuotiaat lapset majoittuvat täysin ilmaiseksi!

Tilalta löytyy eläinten ja poropuiston lisäksi rantasauna, savusauna sekä kylpytynnyri. Ruokailu tapahtuu vanhaan navettaan rakennetussa retrohenkisessä Ravintola Tallin Vintissä, jonka ruuat valmistuvat ravintolan omassa keittiössä mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita käyttäen. Ihanan loman yhteydessä perheesi nauttii aidoista makuelämyksistä vanhan ajan tyyliin! Ravintolassa on myös otettu huomioon lapset. jotka syövät huomattavasti edullisempaan hintaan kuin aikuiset.

Maatilamatkailu Pirkanmaalla

ILOLAN MAATILAMATKAILU ON TEHTY LAPSIPERHEILLE

Ilolan Maatila sijaitsee Tampereen ja Hämeenlinnan puolivälissä. Ympärivuotisesti palveleva Ilolan maatilamatkailu on täydellinen leikki-ikäisten lasten lapsiperheille:

Tekemistä löytyy jokaisen lapsen makuun: lähiympäristön luonto metsineen ja järvineen mahdollistaa tutkimisen ja nauttimisen suomalaisessa luonnossa. Aktiviteetteihin kuuluvat muun muassa pyöräily ja talvella lumikenkäily, ja myös kanootit ovat perheen käytössä! Wanha-aseman Lähipuodista perheenne voi napata tuliaiset ja käsityöt. Wanha-asema ja Pietolan pitokartano tarjoavat herkullista lähiruokaa, kahvia ja naposteltavaa. 

Majoitukseksi voi valita joko maatilamajoituksen tai järvenrantamökin. Majoitusta löytyy monenlaisille perheille, joten jokainen voi valita itselleen sopivimman vaihtoehdon! Huoneen voi varata Virastuvasta, jonka ohella majoitustilaa löytyy myös Wanha-asemalta, Päärakennuksesta ja Pietolan Pitokartanon Pietolan kamarista eli “Punaisen tuvan huoneesta”. Kankurin tupa on aittarakennus, jossa on sähköt sekä erillinen sisäänkäynti kahteen makuuhuoneeseen, mikä helpottaa lasten laittamista päiväunille maatilaseikkailujen välissä. Järvenrantamökkejä löytyy useita: Marjan mökkiin mahtuu 5-6 henkilöä ja sisä-wc:llä varustettuun Villa Laguunaan 6-8 henkilön isompi porukka. Molemmissa mökeissä on sähköt. 

Ilolan maatilalla on paljon eläimiä lasten – ja eläinrakkaiden aikuistenkin – rapsutettaviksi. Tilalla asustelee muun muassa hevosia, nautoja, poneja, kissoja, lampaita ja kanoja. 

YLÄ-TUUHOSEN MAATILA

Ylä-Tuuhosen maatila on talonpoikainen sukutila, joka sijaitsee kauniissa Tuuhoskylän maalaismaisemassa. Majoitustilaa on aitoissa sekä vierastalo Eetulassa, jossa on mahdollisuus aamiaiseen sekä tilattaessa myös ruoka- ja saunapalveluihin. 

Maatilan iloiseen perheeseen kuuluvat suomenlapinkoira Hulivili, kissat Kaino, Lylle ja Mustasormi sekä joukko lampaita. Tarjanteen rannalla perheesi nauttii luonnosta, rauhasta, eläimistä ja kodikkaasta maalaistunnelmasta!

Monipuolista maatilamatkailua Etelä-Pohjanmaalla – maatilamatkailu Ilomäki

Maatilamatkailu Ilomäki on täydellinen kohde leikki-ikäisten lapsiperheille! Isäntäväkenä tilalla on maatilalla asuva perhe. Maatilan perheen eläimiin kuuluvat Emppu-heppa, Saimi-poni, puput, lampaat Tiku ja Taku, Hotti-koira sekä kissat. Maatilaan kotieläimineen on mahdollista varata ohjattu tutustuminen perheen kesken. Maatilalla voi käydä myös piipahtamassa vierailemalla siellä ohjatusti päiväsaikaan ilman majoitusta. 

Eläinten rapsuttelun lisäksi Ilomäen maatilamatkailu tarjoaa runsaasti palveluita ja aktiviteetteja koko perheelle: kylpytynnyrin vuokraus, nokipannukaffit ja laavu tekevät lomasta autenttisen ja ikimuistoisen. Kohteessa on lisäksi monia muita majoitukseen sisältyviä aktiviteetteja: ulkoilureittejä metsässä, frisbeegolfia, mahdollisuus marjastukseen ja sienestykseen, käytössä oleva soutuvene kalastukseen, polkupyöriä, pihapelejä sekä leluja ulkoleikkeihin lapsille, kuten hiekkaleluja ja keppiheppoja. Eikä siinä vielä kaikki: majoituksen yhteydessä voi sopia hauskasta lisätekemisestä, kuten maatilan eläinten hoidosta, lapsille suunnatusta talutusratsastuksesta ponilla, lammasagilitystä, työkoneisiin tutustumisesta tai traktorikyydityksestä!

MONIPUOLISET MAJOITUSVAIHTOEHDOT

Majoitukseen on Ilomäellä runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Varaa Hirsimökki Onnenkivi hemmotteluun todellisessa maatilaympäristössä, jota säestävät taustalla kuuluvat lampaiden äänet. Mökkiin mahtuu 6 henkilöä, minkä lisäksi on olemassa lisävuodemahdollisuus lasten kanssa matkustaessa. Mökistä löytyy myös vauvasänky sitä tarvitseville perheille. Mökki sisältää hyvät varustukset ja monet mukavuudet. Onnenkivi onkin tehty lapsiperheille, jotka haluavat nauttia maatilalomasta ja päästä samalla mahdollisimman helpolla. 

Jos perheesi mukana matkustaa lemmikki, teille sopivia majoitusvaihtoehtoja ovat Ilomäen maatilan alkuperäinen päärakennusMantantupa ja Puronvarsimökki, joihin kaikkiin saa ottaa mukaan lemmikkejä. Päärakennus on tupakeittiöineen ja puuhelloineen täynnä perinteikästä maatilatunnelmaa. Mantantupa puolestaan on perheellesi oikea ratkaisu, jos haluatte omaa rauhaa luonnon keskellä sekä nuotiomahdollisuuden. Mantantupa on hieman rauhaisammassa paikassa muista mökeistä erillään, mutta kuitenkin lähellä maatilaa. 

Pieni, kotoisa ja aitoa mökkeilytunnelmaa henkivä Puronvarsimökki on niille, jotka haluavat kokea todellisen mökkielämyksen vähemmillä mukavuuksilla. Mökki on täysin luonnon helmassa muista mökeistä erillään, ja matkaa maatilalle on noin kilometri. Lähistöllä elelee kaikenlaisia metsän eläimiä, joiden äänten lisäksi taustalla soi rauhoittava puron solina. Mukana on aito puusauna sekä sähköt, mutta ei juoksevaa vettä, vaan juoma- ja pesuvesi tuodaan asiakkaille. Pihassa on lisäksi ihana nuotio/grillauspaikka tunnelmallisiin iltahetkiin.

Kuhahuvila on isommille perheille, jotka tykkäävät saunoa ja viettää aikaa aktiviteettien parissa. Huvila sijaitsee aivan palveluiden läheisyydessä: kivenheiton päässä on tarjolla kaikenlaista tekemistä, kuten ravintola, lapsiystävällinen uimaranta ja vesiliukumäki, puistogolf, veneily- ja kalastusmahdollisuus, luontopolku ja retkiluistelurata. Huvila sijaitsee hieman kauempana maatilasta, jonne on matkaa noin 6 kilometriä. Sieltä on kuitenkin mahdollisuus mennä tervehtimään kotieläimiä. Lisävuodemahdollisuus löytyy lapsille. 

Kooltaan pienempi Hirsimökki Kotikolo on oiva majoituspaikka perheille, jotka haluavat vierailla matkalla lähikohteissa, kuten Tuurissa, Ähtärin eläinpuistossa tai Powerparkissa. Maatilan kulmassa sijaitsevassa hirsimökissä on tunnelmallinen puusauna. 

Maatilamatkailu Varsinais-Suomessa – Kanniston Kotieläintila

Kanniston Kotieläintila eli “Onnellisten eläinten koti” soveltuu erinomaisesti lapsiperheille! Aito, vanha maatila huokuu perinteikästä tunnelmaa, mutta toteuttaa myös nykyajassa kestävää kehitystä. Ympärivuotisen maatilamatkailukohteen luonnonmukaisella tilalla on peräti kaksisataa eläintä. Tilalta saa maistuvaa lähiruokaa, ja siellä voi käydä myös päivävierailulla. 

Kanniston kotimetsässä elää monilajinen villieläimistö. Kauniissa ympäristössä voi tehdä kaikenlaista myös talvella, kuten hiihtää, pulkkailla ja retkeillä luonnossa. Lähistöllä sijaitsee Myllyranta, jossa voi kesäisin onkia ja uida. Tämän lisäksi tilalla on tilava olkisavusauna ja lämmin ulkokylpyallas. Tilalla on hevosia ja poneja, joilla saa ratsastaa. Lisäksi maatilaeläinten suuresta perheestä löytyy vapaina aitauksissaan eläviä lampaita, lehmiä, alpakoita, possuja ja vuohia sekä lintulammella asustelevia ankkoja ja hanhia. Tilalla elää useita lintulajeja sekä kanitarha, jonka pörröisiä asukkaita etenkin perheen pienimmät hoitavat mielellään. 

Majoituskohteina toimivat perhehuoneet ja aitat. Mahdollisuudet löytyvät täysi- ja puolihoitoon sekä aamiaismajoitukseen. Pihapiiristä löytyy Tunnelmallinen Tuulentupa, saunat ja niiden yhteydessä takkatupa sekä grillikatos. 

Löydä maaseutu- ja maatilamatkailun parhaat tuotteet ja palvelut! Tutustu lisää: Matka maalle ja inspiroidu lähtemään maatilalle perhelomalle!